jtemplate.ru - free extensions for joomla

Steun ons!

Wilt u ons helpen? Een bijdrage voor de projecten zijn van harte welkom. Het werk wat we mogen doen is nog steeds broodnodig.

U kunt uw bijdrage overmaken op bankrekeningnummer:
NL38 RABO 0128 9899 71 t.n.v. stichting brood voor weeskinderen o.v.v. gift bakkerijproject.

De stichting heeft ook een ANBI status, dus uw gift is aftrekbaar bij de belastingdienst.

ANBI FC

In samenwerking met

inuka bakery

Stichting Brood voor weeskinderen

Bread for orphans in Burundi & Tanzania | Pain pour les orphelins au Burundi & Tanzania

Doel van ons werk

Door het opzetten van bakkerij activiteiten en opleidingen voor bakkers willen we de kansarme jongeren (waaronder ook diverse weesjongeren) helpen om een beroep te leren. Zij hebben zo kans op een baan in de toekomst en de mensen kunnen kwalitatief goed brood maken en verkopen. Door onze ervaringen de afgelopen jaren weten we steeds beter wat de behoeften zijn en waar wij met onze hulp en kennis vanuit Nederland aan moeten voldoen. Dit is ook erg belangrijk: Je moet de markt kennen om zo tot een geslaagd project te kunnen komen. Vanuit Nederland kunnen wij die kennis zelf brengen door ervaringen van onze bakkers en technische mensen.

Wij willen proberen om de allerarmsten en kansarmen een menswaardig bestaan te geven door hen een opleiding aan te bieden en hen daar in te ondersteunen. Wij kopen zelf de machines en exporteren die dan naar het desbetreffende land of gebied.

Ook zijn wij aan het kijken of wij ook nog op meerdere manieren hulp kunnen verlenen. Op dit moment hebben we al een keer het ziekenhuis in Karushi (Burundi) voorzien van een aantal medische instrumenten. Ook hier we zeker blijven zoeken naar mogelijkheden om de gezondheid en hygiëne te verbeteren. Een ander doel is nog altijd om een naaiatelier op te zetten. Hier kunnen dan ook weer een aantal jongeren voor worden opgeleid.

Wij werken altijd samen met lokale partners in de gebieden waar we werken. Zij kennen de mensen en de regels die er zijn. Als wij een project opstarten doen wij dit altijd zelf. Van exporteren van de goederen en de opstart en opleidingen worden door ons als stichting gecoördineerd. Wij gaan dan zelf een aantal weken aan de slag. Belangrijk om te vermelden is: reis en verblijfskosten worden altijd zelf betaald. Dus wij proberen al onze giften en donaties zo goed en eerlijk mogelijk te besteden.

Wie zijn wij

hans ballegooijenOnze bakker:
Hans van Ballegooijen uit Veen. Geeft de opleidingen en maakt het ondernemersplan. Is altijd aan het experimenteren voor nog betere producten en zo laag mogelijke kostprijs.

anton vosOnze fondsenwerver/reisleider/vertaler en organisator:
Anton Vos uit Babylonienbroek. Is de man van de administratie en probeert de financiën rond te krijgen voor de projecten.
Wij zijn ook bereid om een presentatie te geven over het werk wat we mogen doen. Neem gerust contact op. 

dick goudaDick Gouda:
Was onze technische alleskunner uit Eethen. Maar door ziekte is hij in 2020 overleden. Hij heeft veel betekend voor ons als stichting en de projecten in Burundi.

Foto Marieke websiteMarieke van der Leeden:
Marieke woont al vele jaren In Bujumbura. Is getrouwd met Gentil en hebben een zoontje Ezra. Zij hebben sinds 2023 hebben zij een nieuw Embrace huis voor de opvang van kinderen. Zij omarmen kinderen die het niet gemakkelijk hebben thuis of in de maatschappij. Bij Embrace krijgen ze hulp en bijlessen als het nodig is. Zij zijn afhankelijk van giften en donaties. Als stichting brood voor weeskinderen hebben wij goed contacten met hun, en als het kan ondersteunen wij ook hen. Zie ook www.embraceburundi.nl