jtemplate.ru - free extensions for joomla

Steun ons!

Wilt u ons helpen? Een bijdrage voor de projecten zijn van harte welkom. Het werk wat we mogen doen is nog steeds broodnodig.

U kunt uw bijdrage overmaken op bankrekeningnummer:
NL38 RABO 0128 9899 71 t.n.v. stichting brood voor weeskinderen o.v.v. gift bakkerijproject.

De stichting heeft ook een ANBI status, dus uw gift is aftrekbaar bij de belastingdienst.

ANBI FC

logo-2-redkind

hcb-logo 200x100

Wilde Ganzen Logo Pay off

In samenwerking met

inuka bakery

contract tekenen WA0002 broodvoorweeskinderen contract tekenen WA0004 broodvoorweeskinderen Tekenen van het contract met de aannemer.

Er is veel vooraf gegaan, maar de bouw van het Inuka bakery project is maandag 23 augustus eindelijk begonnen. Wij kregen al vroeg de eerste foto’s van de graafwerkzaamheden en de eerste stenen waren ook al gelost.

aannemer WA0003 broodvoorweeskinderen aannemer WA0007 broodvoorweeskinderen
aannemer WA0009 broodvoorweeskinderen aannemer WA0010 broodvoorweeskinderen Met de aannemer, architect en Inuka bestuur op de bouwplaats voor de laatste puntjes.

Eerst nog even wat er allemaal aan vooraf is gegaan. In 2018 zijn we voor het eerst in Tanzania geweest om te kijken wat er mogelijk was. Hadden toen al iets gevonden waar we zouden kunnen starten maar… onze stichting was nog niet geregistreerd in Tanzania, dus konden we niets aankopen. De registratie liep veel vertraging op door allerlei oorzaken, maar uiteindelijk kwam dit goed. Toen op zoek maar een geschikte locatie. Die ook gevonden in 2020 en aangekocht door de stichting. Toen kwam de covid waar er weer vertraging was voor allerlei formaliteiten. Intussen waren we met Wilde Ganzen in gesprek over de financiering van het project. Wilde Ganzen was positief, dus konden we beginnen met de fondsenwerving.

bouwplaats WA0000 broodvoorweeskinderen bouwplaats WA0001 broodvoorweeskinderen
bouwplaats WA0002 broodvoorweeskinderen bouwplaats WA0003 broodvoorweeskinderen
De voorbereidingen voor de bouwplaats.

Het bleek dat we een perceel grond hadden gekocht waar alleen maar woonbestemming op zat en niet voor commerciële activiteiten. Maar na veel lobbyen en vergaderen is het Inuka bestuur toch gelukt om die omzetting voor elkaar te krijgen om er een bakkerij te starten. Dit was weer een stap in de goede richting. Net als in Nederland zijn de bouwkosten in Tanzania ook flink gestegen. Maar wij hebben met extra fondsen deze nieuwe begroting ook weer voor elkaar gekregen.
Inmiddels was er een aannemer gevonden om de bakkerij te gaan bouwen. De bouwtijd staat op 20 weken, maar zal best wel wat vertraging oplopen. Wij hopen zelf eind oktober weer even naar Tanzania te gaan om te kijken of alles goed verloopt en om eventueel nog wat aanpassingen te doen. De container zal dan in november verscheept worden en dan zouden we begin 2023 een start kunnen malen met de opleiding van de bakkers en kunnen de eerste broden gebakken worden.

werkzaamheden WA0005 broodvoorweeskinderen werkzaamheden WA0006 broodvoorweeskinderen werkzaamheden WA0007 broodvoorweeskinderen
werkzaamheden WA0009 broodvoorweeskinderen werkzaamheden WA0010 broodvoorweeskinderen
De eerste werkzaamheden zijn begonnen op maandag 23 aug.

Wij zijn ook heel dankbaar dat er nu eindelijk een start gemaakt is. Maar wij weten ook dat het zonder sponsoring en fondsen zeker niet gelukt zou zijn. Daarom iedereen hartelijk bedankt! En vanaf nu willen we regelmatig een update geven.