jtemplate.ru - free extensions for joomla

Steun ons!

Wilt u ons helpen? Een bijdrage voor de projecten zijn van harte welkom. Het werk wat we mogen doen is nog steeds broodnodig.

U kunt uw bijdrage overmaken op bankrekeningnummer:
NL38 RABO 0128 9899 71 t.n.v. stichting brood voor weeskinderen o.v.v. gift bakkerijproject.

De stichting heeft ook een ANBI status, dus uw gift is aftrekbaar bij de belastingdienst.

ANBI FC

logo-2-redkind

hcb-logo 200x100

Wilde Ganzen Logo Pay off

In samenwerking met

inuka bakery

Verslag van onze reis van 30 oktober tot 16 november 2017

Even een update wat er in 2017 is gerealiseerd. Het jaar begon voor onze stichting niet zo goed. Hans en Dick hadden allebei medische klachten en zijn daar ook voor geholpen in het ziekenhuis. Na een periode van een aantal maanden zijn ze allebei weer opgeknapt en werden er weer plannen gemaakt. Hiervoor zijn wij God dan ook dankbaar dat het werk weer mag doorgaan. In de zomermaanden kwam het verzoek om nog een broodsnijmachine naar Burundi te versturen. Op dat moment was er maar 1 broodsnijmachine in de bakkerij en hier waren af en toe wat problemen mee. Oerlemans Plastics in Genderen had voor de bakkerij broodzakken met Logo van Boulangerie Maria gemaakt en geschonken. Dus werd er besloten om deze keer wat spullen met het vliegtuig te gaan versturen. Deze zijn eind september verstuurd. Ook zaten daar wat spullen bij voor Marieke van der Leeden. Zij woont en werkt al 8 jaar in Bujumbura met straat en weeskinderen. Zij had gevraagd om een gasfornuis, zodat ze met de kinderen kan koken en bakken. De contacten met Marieke zij goed en waar het kan willen wij haar ook helpen met haar werk in Bujumbura.

brood voor weeskinderen 153059 1 brood voor weeskinderen IMG 20171109 WA0002

Op het moment dit ik dit zit te schrijven zijn wij allemaal net weer veilig thuisgekomen van onze reis naar Burundi. Het was weer een zeer intensieve reis waarin er veel werk is verzet. Het was weer goed om er te zijn.

brood voor weeskinderen 124321

Iedere keer als wij komen zien dat de discipline toch weer wat weg zakt. De kwaliteit van het brood wordt dan wat minder en je ziet dan verschillende andere zaken die wij zo niet hebben geleerd. Maar als wij er een weekje zijn dan zie dat alles weer gaat draaien zoals het hoort. Dick doet weer een aantal kleine technische reparaties, Hans zet de jongens weer op scherp met discipline en dan zie je direct resultaat. De electriciteit zal altijd wel een probleem blijven in Burundi. Hier leer je op een gegeven moment wel mee omgaan. Maar het blijft altijd lastig. Bijvoorbeeld je koffer inpakken met een zaklamp. Toen wij aankwamen zijn wij direct begonnen met het brood te verpakken in de nieuwe zakken met Logo. Dit was een succes. Ze vallen goed op in de winkels en de verkoopt stijgt direct. Afgelopen jaar zijn er een aantal van de jonge bakkers getrouwd. Hierin zien wij ook dat ze een beetje vertrouwen hebben in de toekomst. Dit komt dan vooral dat ze een vak hebben kunnen leren en werk hebben.

brood voor weeskinderen IMG 20171113 WA0006 brood voor weeskinderen 084828 brood voor weeskinderen 091531 brood voor weeskinderen 092502

brood voor weeskinderen 161021 brood voor weeskinderen 162647

Ook zijn er weer plannen gemaakt voor een nieuw op te zetten bakkerijproject in het zouden van Burundi. In de stad Makamba. Wij zijn daar zelf ook een aantal dagen geweest met de organisatie Help Channel Burundi. Zij hebben voor ons een prachtige locatie waar er vrij snel gestart kan worden. In Afrika is plannen maken heel anders als in Nederland!! Voor wij vertrokken was het plan om een bakkerij in het ziekenhuis van Karusi te beginnen. Regelmatig contact hierover gehad en alles leek voor ons in kannen en kruiken. Diverse afspraken geregeld om zo snel mogelijk te kunnen starten. Maar….. dan ben je in Burundi en dan krijg je te horen dat er nog diverse hobbels zijn voor wij een bakkerij in het ziekenhuis willen beginnen. Wij hebben de uitslag over verder verloop niet afgewacht en zijn direct gaan kijken waar het wel mogelijk is. En dat was weer in samenwerking met Help Channel in Makamba. Ook zijn wij in het ziekenhuis in Rutovu geweest. Hier zijn de omstandigheden voor de artsen en patiënten erg slecht. Bijna geen apparatuur en ook de bedden zijn erg slecht. Als wij in het voorjaar van 2018 weer een container gaan versturen willen we zeker proberen om diverse apparatuur voor het ziekenhuis mee te nemen.

brood voor weeskinderen 092722 brood voor weeskinderen 095036 brood voor weeskinderen 101640 brood voor weeskinderen 103634

Zoals u kunt lezen hebben wij weer een goede en Gezegende reis gehad en hebben weer kunnen zien dat het werk nog steeds broodnodig is. En daarom zijn er weer plannen voor een nieuw bakkerijproject en hulp in het ziekenhuis in Rutovu die wij graag ten uitvoer willen gaan brengen. Maar…… om deze uitdaging aan te gaan, zijn er iedere keer weer financiële middelen nodig.

brood voor weeskinderen 121150 brood voor weeskinderen 161353

IMG 20171113 WA0015