jtemplate.ru - free extensions for joomla

Steun ons!

Wilt u ons helpen? Een bijdrage voor de projecten zijn van harte welkom. Het werk wat we mogen doen is nog steeds broodnodig.

U kunt uw bijdrage overmaken op bankrekeningnummer:
NL38 RABO 0128 9899 71 t.n.v. stichting brood voor weeskinderen o.v.v. gift bakkerijproject.

De stichting heeft ook een ANBI status, dus uw gift is aftrekbaar bij de belastingdienst.

ANBI FC

logo-2-redkind

hcb-logo 200x100

Wilde Ganzen Logo Pay off

In samenwerking met

inukabakery

logo lopend vuurtjeOp zaterdag 14 mei 2016 zal de pinksterfietstocht van Stichting ‘Als een Lopend Vuurtje’ weer gehouden worden. Het goede doel waarvoor dit jaar gefietst zal worden is de Stichting ‘Brood voor weeskinderen’.

Stichting ‘Brood voor weeskinderen’ werkt al enkele jaren in Burundi. Zij hebben in de hoofdstad Bujumbura een aantal jaren geleden een bakkerij opgezet met Nederlandse machines. In 2015 is de stichting een samenwerking aangegaan met Red een Kind in Nederland en Help Channel Burundi. In 2015 is er ook voor een ander concept gekozen: opstarten van een commerciële bakkerij samen met een bakkersopleiding. Zo wil kunnen kansarme jongeren het vak leren van bakker zodat er voor hen ook meer toekomst is. In het voorjaar is een container met bakkerij machines en andere hulpgoederen naar Burundi verscheept. Het was een lange weg met veel tegenslag, maar voordat de bakkers naar huis gingen werden er al 1000 broden per dag gebakken. Iedereen was bijzonder trots , maar er zijn nog wel financiële zorgen. De generator is defect en moet waarschijnlijk vervangen worden.

Maar er is ook leuk nieuws; de Nederlandse ambassadeur in Burundi heeft het bakkerijproject bezocht en was erg enthousiast!
Inmiddels is de stichting de gevraagd om een naaiatelier op te zetten en weer een ander weeshuis in beeld waarvan de sponsoren hun bijdrage willen stoppen, omdat de mensen die dit regelen te oud worden. We kunnen uw steun dus goed gebruiken om deze projecten op te pakken!

De organisatie van St. ‘Als een Lopend Vuurtje’ draagt dit doel een warm hart toe en wij willen u daarom nogmaals vragen zaterdag 14 mei 2016 te reserveren in uw agenda. Om er een gezellige dag van te maken, willen we u vragen om ook al uw vrienden, bekenden, buren, collega's etc. uit te nodigen. We hopen op een mooie opkomst en heten u alvast van harte welkom op deze dag!

Mocht u meer informatie willen over de fietstocht van St. 'Als een Lopend Vuurtje', dan kunt u een kijkje nemen op onze website: www.lopendvuurtje.info of de nieuwe Facebookpagina!
Voor overige vragen kunt u ook een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.