jtemplate.ru - free extensions for joomla

Steun ons!

Wilt u ons helpen? Een bijdrage voor de projecten zijn van harte welkom. Het werk wat we mogen doen is nog steeds broodnodig.

U kunt uw bijdrage overmaken op bankrekeningnummer:
NL38 RABO 0128 9899 71 t.n.v. stichting brood voor weeskinderen o.v.v. gift bakkerijproject.

De stichting heeft ook een ANBI status, dus uw gift is aftrekbaar bij de belastingdienst.

ANBI FC

logo-2-redkind

hcb-logo 200x100

Wilde Ganzen Logo Pay off

In samenwerking met

inuka bakery

De stichting brood voor Weeskinderen uit Babylonienbroek, die bakkerij activiteiten opzet in Burundi wordt komende periode door verschillende evenementen op de kaart gezet.

De bakkers en bestuursleden reizen ook komende periode weer naar Burundi om zoveel als mogelijk te ondersteunen en kennis over te dragen in Burundi.
Het is bijzonder om te ervaren hoe enthousiast de mensen zijn in Burundi en met elkaar voor dit project te gaan. Komende periode hoopt de Veense bakker, Hans van Ballegooijen weer af te reizen, om te kijken waar hij opnieuw kan ondersteunen.

Dat dit project veel meelevendheid oproept in de regio, blijkt wel dat er komende periode verschillende evenementen in de regio zijn, om dit werk te steunen.

Op zaterdag 2 april 2016 vindt in Brakel hiervoor de Brakelse Lenteloop plaats.
De Brakelse Lenteloop heeft een zeer open en sportief karakter is toegankelijk voor iedereen.  In de ochtend om 11.00 uur start de jeugdloop op het Marktplein in Brakel.
Na de middag om 13.30 uur, kunnen alle wandelaars, die willen genieten van de mooie dijk langs de Waal en de prachtige natuur rondom Brakel starten voor een wandeltocht van 5 of 10 kilometer. Tijdens de wandeltocht worden versnaperingen aangeboden.
Om 14.00 uur worden vele hardlopers uit de wijde omgeving verwacht om te starten aan de 1ste Brakelse Lenteloop. Men kan starten op de afstanden 5, 10 of 15 kilometer. De tijdsregistratie wordt nauwkeurig gedaan door My Laps. Voor de snelste 3 lopers op alle 3 de afstanden is een prijs, voor alle deelnemers is er een herinneringsmedaille. Na afloop is er een verloting onder de startnummers.
Meer informatie over deze loop en inschrijven kan via www.brakelselenteloop.nl of blijf op de hoogte via de Facebookpagina Brakelse Lenteloop.

Bakkerij Verba uit Brakel, Rijswijk & Sleeuwijk die afgelopen jaar ook zelf naar het project reisde in Burundi om zijn vakkennis te delen met de bakkersleerlingen in Burundi ontwikkelde speciaal een Lenteloop-brood. Een uniek, voedzaam & gezond brood, wat u vanaf volgende week in de Verbawinkel en tijdens de Lenteloop op het evenementenplein treft. Een gedeelte van de opbrengst van dit brood is bestemd voor het bakkerij project in Burundi.

Op zaterdag 14 mei, de zaterdag voor pinksteren vindt weer de jaarlijkse fietstocht “Lopend vuurtje”plaats. Door de deelnemende kerken, konden projecten hiervoor ingediend worden. Het project st. Brood voor weeskinderen werd meerdere malen ingediend. Door middel van stemming door alle deelnemende kerken, werd met meerderheid van stemmen voor het project st. brood voor weeskinderen gestemd.  De fietstocht ‘Lopend vuurtje’ leidt langs kerken in Land van Heusden & Altena, Bommelerwaard Dongemond en Alblassserwaard.
Meer info kunt u hiervoor lezen op www.lopendvuurtje.info.

Sport bindt mensen samen, dus wat is dan mooier om hier met elkaar de schouders onder te zetten.