jtemplate.ru - free extensions for joomla

Steun ons!

Wilt u ons helpen? Een bijdrage voor de projecten zijn van harte welkom. Het werk wat we mogen doen is nog steeds broodnodig.

U kunt uw bijdrage overmaken op bankrekeningnummer:
NL38 RABO 0128 9899 71 t.n.v. stichting brood voor weeskinderen o.v.v. gift bakkerijproject.

De stichting heeft ook een ANBI status, dus uw gift is aftrekbaar bij de belastingdienst.

ANBI FC

logo-2-redkind

hcb-logo 200x100

Wilde Ganzen Logo Pay off

In samenwerking met

inukabakery

Dit jaar mag u fietsen voor de Stichting Brood voor weeskinderen in Burundi. Wat is het werk van deze stichting en wie worden er geholpen in Burundi?

Brood voor weeskinderen is een kleine stichting die is ontstaan uit het bakkerijproject in Burundi dat is opgestart door bakker Cees Schook uit Babylonienbroek. De stichting heeft tot doel kansarme jongeren een vakopleiding te geven voor bakker. Daarvoor is er in 2015 een tweede bakkerij opgestart in Bujumbura de hoofdstad van Burundi. Deze bakkerij draait inmiddels al weer een aantal maanden. Afgelopen najaar zijn Hans van Ballegooijen, Dick Gouda en Anton Vos weer naar Burundi geweest en hebben de bakkerij opgestart. Dit is niet zonder problemen gegaan. Er was nogal wat tegenslag maar die hebben we voor een deel kunnen overwinnen. De electriciteits voorziening is een groot probleem. Er is een generator maar daar waren en zijn nog veel problemen mee. Als er genoeg geld is zouden ze hem eigenlijk moeten vervangen. Maar het is wel gelukt…… er kunnen 1000 broden per dag gebakken worden. Zo kan de bakkerij de opleiding voor de jongeren financieren. Door de bakkerij nog verder uit te breiden en efficiënter te laten draaien kunnen er ook diverse andere projecten opgestart worden. Er zijn met de container ook al een groot aantal naaimachines meegegaan om een naaiatelier op te starten. Ook zijn er plannen om de zorg van een particulier weeshuis over te nemen. Maar daar zijn wel financiële middelen voor nodig. Er zijn door het geweld van de afgelopen tijd weer veel mensen uit Burundi naar Congo gevlucht. Zij verblijven daar in grote vluchtelingenkampen. Er is uit Burundi de vraag gekomen of wij in 1 van die kampen ook een eenvoudige bakkerij kunnen opstarten, zodat de mensen bezig kunnen zijn en er voedsel is. Het zou mooi zijn als wij daar ook wat kunnen betekenen voor deze mensen.

Wij proberen als kleine stichting de kosten zo laag mogelijk te houden. De reis en verblijfskosten worden door ons zelf betaald. De afgelopen 2 jaar zijn we regelmatig naar Burundi afgereisd om het project aan te sturen en de mensen te helpen. Het is onze opdracht om ook hier te helpen, maar wij kunnen het niet alleen. Maar samen kunnen we het verschil maken.

Daarom is het geweldig dat er gefietst wordt voor Stichting Brood voor weeskinderen.

sponsor 1