jtemplate.ru - free extensions for joomla

Steun ons!

Wilt u ons helpen? Een bijdrage voor de projecten zijn van harte welkom. Het werk wat we mogen doen is nog steeds broodnodig.

U kunt uw bijdrage overmaken op bankrekeningnummer:
NL38 RABO 0128 9899 71 t.n.v. stichting brood voor weeskinderen o.v.v. gift bakkerijproject.

De stichting heeft ook een ANBI status, dus uw gift is aftrekbaar bij de belastingdienst.

ANBI FC

logo-2-redkind

hcb-logo 200x100

In samenwerking met

inukabakery

BakkersreisIs er behoefte aan een bakkersopleiding voor kansarme jongeren in Burundi? Die vraag kwam aan de orde toen Stichting Brood voor Weeskinderen en partnerorganisatie Fecabu elkaar ontmoetten op een partnerconferentie van Red een Kind.

Inmiddels zijn Anton Vos (secretaris van stichting Brood voor Weeskinderen) en bakker Hans van Ballegooijen terug van een reis naar Burundi. Ze bezochten Fecabu en Help Channel, twee partnerorganisaties van Red een Kind, en onderzochten samen met hen de mogelijkheden voor het starten van een bakkersopleiding. Een mooi staaltje van verbinding tussen kennis en mogelijkheden. Co-creatie noemen we dat bij Red een Kind.Uit het onderzoek is inderdaad gebleken dat een bakkersopleiding de kansen van jongeren op de arbeidsmarkt kan verhogen. Een dergelijke vakopleiding past ook goed bij de praktische opleidingen die door Red een Kind al worden gegeven in Burundi. 
Er is een geschikte locatie gevonden in Bujumbura, de hoofdstad van Burundi. Het ziet ernaar uit dat vanaf voorjaar 2015 kan worden gestart met de opleiding van de eerste bakkers. Hans van Ballegooijen zal in enkele maanden het bakkersvak bijbrengen aan een aantal jongeren. Zij zullen op hun beurt in staat zijn de opleiding voort te zetten. Dit alles natuurlijk met behulp van de partnerorganisaties. Zij zullen zorgen voor de selectie van de jongeren en de continuïteit van de opleiding. Heel Burundi bakt...we gaan ervoor!

Bron: Red een Kind