jtemplate.ru - free extensions for joomla

Steun ons!

Wilt u ons helpen? Een bijdrage voor de projecten zijn van harte welkom. Het werk wat we mogen doen is nog steeds broodnodig.

U kunt uw bijdrage overmaken op bankrekeningnummer:
NL38 RABO 0128 9899 71 t.n.v. stichting brood voor weeskinderen o.v.v. gift bakkerijproject.

De stichting heeft ook een ANBI status, dus uw gift is aftrekbaar bij de belastingdienst.

ANBI FC

logo-2-redkind

hcb-logo 200x100

Wilde Ganzen Logo Pay off

In samenwerking met

inukabakery

foto wafels Wafels bakken 2 Inuka wafel bakken 1

Na een aantal weken van experimenteren door Hans zijn we begonnen met het bakken van de Inuka wafels. Dit zijn stroopwafels, maar dan naar eigen recept van bakker Hans. Super lekker!!! De opbrengst is bestemd voor het Inuka bakery project in Dar es Salaam. Hiervoor zijn nog vele financiële middelen nodig. De productie draait op dit moment op volle toeren. En de levertijden van uw bestellingen kunnen iets later komen!! Dit komt omdat we de wafels zelf bakken.

1 doosje Inuka wafels van 10 stuks voor € 3,95. Meerdere doosjes mag natuurlijk ook.
Bezorgen of afhalen in overleg.


U kunt ze bestellen bij Anton 06 12096875 of Hans 06 51148345 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


 

Wilde Ganzen Logo Pay off compact RGBOp 4 november 2020 is de samenwerkingsovereenkomst getekend door de stichting Brood voor weeskinderen Inuka Dutch bakery project en Wilde Ganzen. Hiervoor zijn wij erg dankbaar en zien dit ook als een blijk van vertrouwen in het werk wat we mogen doen. Voor meer info zie www.wildeganzen.nl

 


 

Verslag reis januari 2020

Op 17 januari zijn Hans en Anton eindelijk weer vertrokken naar Burundi. Dick is er helaas niet bij deze keer. Zijn gezondheid laat het niet toe.

burundi brood burundi brood 2 burundi brood 3

Eindelijk: hiermee bedoelen we dat we onze reis al 2 keer hebben moeten uitstellen i.v.m. de vertraging van de container in Dubai. De container was half september uit Babylonienbroek op transport gegaan en zou eind november in Burundi aankomen. Maar dit werd 5 januari 2020. Dus onze ticket hadden we inmiddels al 2 keer betaald. Maar goed 17 januari vertrokken en na een goede reis aangekomen in Bujumbura. Hier verblijven we 2 dagen, voordat we verder naar Karusi gaan. Op maandag eerst nog even de ingrediënten gekocht voor het bakken van het brood en dan laat in de middag vertrokken. Het is al donker als we in Karusi aankomen. Na een rit van een aantal uren die je niet snel vergeet.

Op dinsdagochtend al vroeg naar het ziekenhuis, want we zijn natuurlijk wel heel erg benieuwd. Want de container is eerst leeggehaald daarna is hij door heel veel mensen van de vrachtwagen getild en toen hebben ze de meeste kleine spullen weer teruggeplaatst. Kunnen wij ons hier niet voorstellen.

burundi brood 4 burundi brood 5 burundi brood 6 burundi brood 7 burundi brood 8

En inderdaad, de machines staan al in de bakkerij. Na nog wat diverse aanpassingen en verschuivingen kan Hans al vrij snel beginnen met deeg draaien. En aan het einde van de middag komen de eerste broden al uit de oven. Dit was een super start en hadden wij zeker niet verwacht. Het grootste voordeel van het ziekenhuis is: je hebt altijd elektriciteit. En dat is heel belangrijk voor een bakkerij. Wij konden met een voldoen gevoel de eerste dag afsluiten en waren dan ook erg dankbaar. We misten Dick wel. Er zijn wat problemen met de oven, en die krijgen we nog niet erg opgelost.

De jongens hebben een mooie en toepasselijke naam voor de bakkerij bedacht: TURASHOBYO dit betekent: wij kunnen het!!!! Dit is ook de naam van het ziekenhuis. Maar wij vinden dat ze deze naam ook goed voor de bakkerij kunnen gebruiken.

burundi brood 9 burundi brood 10 burundi brood 11

De dagen erna gaat het bakken steeds beter en komt er al wat verkoop op gang. Moet je voorstellen er was helemaal geen bakkerij in het ziekenhuis en ineens is er zoveel brood dat ze het ook buiten het ziekenhuis kunnen gaan verkopen. Daarom moet er snel aan de marketing gewerkt worden. De eerste actie is: iedere medewerker van het ziekenhuis krijgt een half brood gratis. Dit kunnen ze proeven en proberen en verder vertellen. Na een paar dagen zien we de eerste vaste klanten regelmatig terugkomen. Omdat het een armere streek is als Bujumbura bakken we nu veel sandwiches en mini sandwiches. Deze verkopen heel goed. En als de sandwiches op zijn en er zijn nog wel baguettes dan snijden we die gewoon door en hebben dan 2 sandwiches. Simpel!!!!

En we bakken nu veel Tumbula. Dit is een soort oliebol, maar dan ligt hij we een stuk zwaarder op de maag. Omdat wij een elektrische bak met thermostaat hebben, kunnen wij er veel bakken met allemaal dezelfde kwaliteit. Er is veel vraag naar. Is wel leuk om te zien dat er nu ook andere mogelijkheden zijn die we kunnen benutten. Ook bakt Hans zijn Brusselse wafels weer. Deze zijn heerlijk en die willen ze ook al gaan bakken. Maar eerst maar brood en Tumbula. Na 2 weken zit mijn tijd erop en ga ik weer alleen naar huis. Hans die blijft nog een weekje om de jongens nog meer bakkers techniek bij te brengen.

burundi brood 12 burundi brood 13 burundi brood 18

Wat blijft het toch iedere keer weer een uitdaging om een project te starten. Een wat valt het ons dan soms ook weleens tegen dat er niet meer kan lukken. Er zijn zoveel mogelijkheden, maar wij hebben soms de tijd niet om alles in een paar weken te regelen. Daarom blijven we goed monitoren en hebben goed contacten om te zien of er vooruitgang geboekt wordt. En we zullen zeker regelmatig terug moeten gaan. Maar dat geeft niet. Het is en blijft onze opdracht om onze naaste te helpen. En in Burundi blijft deze hulp helaas nog broodnodig. Iedereen weer bedankt voor zijn of haar ondersteuning, in welke vorm dan ook.

burundi brood 14 burundi brood 15

burundi brood 16 burundi brood 17

 


 

VEEN – Verleden week zijn Anton Vos en Hans v Ballegooijen weer terug gekeerd uit Burundi in Afrika. Zij zijn daar namens de stichting Brood voor Weeskinderen geweest om weer een nieuwe bakkerij op te starten, inmiddels de derde bakkerij. Ditmaal in het binnenland bij een ziekhuis in Karusi.

Lees meer op de website van Digitaalburg.

burundi 223489

 


 

ovenInmiddels is Hans ook weer thuis gekomen uit Burundi. Hij heeft de laatste week nog veel kunnen betekenen voor de jongens in de bakkerij. Wij kunnen terugkijken op een geslaagde trip naar de projecten die we mogen doen in Burundi. Maar alles lukt ook niet altijd, en er zijn ook regelmatig tegenvallers. Hierdoor laten wij ons niet tegenhouden en gaan door met de mensen te helpen en ondersteunen. Als alles mee zit kunnen we eind dit jaar ons nieuwe bakkerij project in het ziekenhuis in Karusi starten. Is weer een hele uitdaging waar we ook zin in hebben. Ook willen we dan in de container diverse medische spullen meenemen. Daar is nog een groot te kort aan. Iedereen bedankt voor alle steun en reacties die we krijgen.

burundi cees schoolIn het weeshuis waar Cees School is begonnen. De foto die we een aantal jaren geleden hebben opgehangen.

hans banaanHans deelt stukjes gebakken banaan uit. Liep een klein beetje uit de hand.

ziekenhuisSpullen die we meegenomen hadden voor het ziekenhuis. Ze zijn er erg blij mee.


 

Burundi008 Burundi009 Burundi011

Burundi014 Burundi010 Burundi012

Burundi013 Burundi015 Burundi019

Burundi016 Burundi018 Burundi020 Burundi021 Burundi024


 

Dat werd voor ons de afgelopen week wel heel duidelijk. Wij zijn bijna al weer twee weken in Burundi voor het werk van Brood voor weeskinderen. Af en toe is het net of we in een film zitten. Wil kort één bijzondere dag met jullie delen. Afgelopen maandag zijn we naar Gitega gereden. Een rit van twee uur waar het onderweg regelmatig billen knijpen is. Aan de buitenkant van de stad heeft Izere een bakkerij gebouwd. Alles staat al bijna een jaar klaar om brood te bakken. Als we aankomen zijn er heel veel mensen en twee jonge bakkers. Dan komt bakker Hans in actie. De machines worden door Dick getest en ik doe wat hand en spandiensten. De start is moeilijk maar aan het einde van de middag komen de eerste broden uit de oven. Wat zijn we trots en dankbaar. Maar dan komt er een moment dat we niet snel vergeten. Andre heeft de mensen en kinderen in de loop van de dag beloofd dat het eerste brood uitgedeeld zal worden. Hier hebben we kunnen zien wat honger is en hoe we een klein druppeltje op die gloeiende plaat kunnen zijn!! Wij zijn daarna in het donker vertrokken met een dubbel gevoel. Trots dat het gelukt was die dag emotioneel om wat we meegemaakt hadden en wat hebben kunnen doen. Dick en ik hopen vannacht weer naar huis te vliegen. Hans hebben we gisteren in Gitega achter gelaten. Hij heeft zijn reis omgeboekt en blijft nog een week langer.

Burundi001 Burundi006 Burundi007

Burundi002 Burundi003

Burundi004 Burundi005