jtemplate.ru - free extensions for joomla

Steun ons!

Wilt u ons helpen? Een bijdrage voor de projecten zijn van harte welkom. Het werk wat we mogen doen is nog steeds broodnodig.

U kunt uw bijdrage overmaken op bankrekeningnummer:
NL38 RABO 0128 9899 71 t.n.v. stichting brood voor weeskinderen o.v.v. gift bakkerijproject.

De stichting heeft ook een ANBI status, dus uw gift is aftrekbaar bij de belastingdienst.

ANBI FC

logo-2-redkind

hcb-logo 200x100

In samenwerking met

inukabakery

Wat fijn dat u de website van onze stichting hebt gevonden. Wij hopen u op deze site wat meer te kunnen laten zien wat ons werk de afgelopen jaren is geweest, en wat onze visie voor de komende jaren zal zijn. Wij werken op dit moment alleen in Burundi, maar ons concept kan ook in andere landen een succes worden. Maar omdat onze grondlegger Cees Schook in 2008 in Burundi is begonnen met de eerste bakkerij, zijn wij op dit moment alleen nog maar in Burundi werkzaam als stichting.

Enkele kernzinnen van wat er al is gerealiseerd

In 2013 container met machines en goederen verzonden en bestaande bakkerij in Bujumbura uitgebreid , zodat er meer capaciteit beschikbaar kwam.

In 2015 opnieuw container met machines en goederen verscheept en in oktober opnieuw bakkerij ingericht en bakkersopleiding voor kansarme jongeren opgestart.

In 2016 zijn we trots dat de eerste 10 leerlingen een certificaat uitgereikt krijgen uit de handen van Harry Verweij, Nederlandse ambassadeur in Burundi.

In 2016 medische apparatuur geleverd aan het ziekenhuis in Karushi. Als de mogelijkheden er zijn, willen we deze hulp ook blijven bieden. Goede gezondheidszorg is ook erg belangrijk.

Nieuwe ideeën en uitdagingen de komende tijd

Een aantal weken geleden waren we weer in Burundi. Het was weer goed om er te zijn, en te zien hoe alles nog draait en verder gaat. Als we komen dan draait het meestal niet zoals we willen, maar na een aantal dagen hebben we dit dan weer op de rit. Boulangerie Maria gaat weer beter draaien, en daar kunnen we trots op zijn. Wij zijn ook trots op Christophe. Hij is een van de eerste leerlingen van Hans, en had ons gevraagd of wij hem konden helpen met een startkapitaal voor zijn eigen bakkerij. Dit heeft Brood voorweeskinderen ook gedaan. Hij heeft een houtoven kunnen bouwen, en Hans heeft met hem Brusselse wafels en brood gebakken. Hij gaat nu ook een kleine deegmachine aanschaffen en dan kan hij wat meer productie maken. Mooi om zo mee te werken aan dit kleinschalige project.

Onze grotere uitdaging ligt nu in het ziekenhuis in Karushi. Hier waren twee jaar gelden al plannen voor een bakkerij in het ziekenhuis. Nu staat dit project in de steigers. Wij zijn daar een aantal dagen geweest en alles goed doorgenomen. Dick heeft de elektra ingetekend en de indeling is gemaakt. Als alles mee zit ( maar dat weet je in Afrika nooit ) dan zouden we de container deze zomer kunnen versturen en in het najaar de bakkerij kunnen opbouwen en opstarten. Dit zou natuurlijk mooi zijn, maar er zijn nog wel wat financiële middelen nodig voor transport en materiaal. Ook willen we voor het ziekenhuis nog diverse spullen meenemen waar op dit moment veel vraag naar is.

En dan is er nog het Nuru Bakery project in Tanzania. Dit is een bakkerijproject voor mensen met een lichamelijke beperking in Dar es Salaam. Hier zijn wij in mei 2018 geweest en hebben gezien dat dit een prachtig project is maar dat dit op deze locatie geen bakkerij opgestart kan worden. Er is toen in samenwerking met diverse mensen de Inuka bakery foundation opgericht. Om verder te kunnen moest deze stichting eerst officieel geregistreerd worden. Dit heeft ruim een jaar geduurd, maar inmiddels is dit gebeurd. Ook hier willen wij zo snel mogelijk gaan starten. Er worden dan ook machines naar Tanzania verstuurd, en Wij hopen ook daar zo snel mogelijk meer duidelijkheid te krijgen.

Al met al een drukken tijd voor ons als kleine stichting met beperkte middelen. Maar wij zien het als onze opdracht mensen te mogen helpen met onze kennis en goederen die we mogen versturen naar die landen waar het heel hard nodig is.

Als u nog meer informatie wil, neem gerust contact op.