jtemplate.ru - free extensions for joomla

Steun ons!

Wilt u ons helpen? Een bijdrage voor de projecten zijn van harte welkom. Het werk wat we mogen doen is nog steeds broodnodig.

U kunt uw bijdrage overmaken op bankrekeningnummer:
NL38 RABO 0128 9899 71 t.n.v. stichting brood voor weeskinderen o.v.v. gift bakkerijproject.

De stichting heeft ook een ANBI status, dus uw gift is aftrekbaar bij de belastingdienst.

ANBI FC

logo-2-redkind

hcb-logo 200x100

In samenwerking met

inukabakery

Wat fijn dat u de website van onze stichting hebt gevonden. Wij hopen u op deze site wat meer te kunnen laten zien wat ons werk de afgelopen jaren is geweest, en wat onze visie voor de komende jaren zal zijn. Wij werken op dit moment alleen in Burundi, maar ons concept kan ook in andere landen een succes worden. Maar omdat onze grondlegger Cees Schook in 2008 in Burundi is begonnen met de eerste bakkerij, zijn wij op dit moment alleen nog maar in Burundi werkzaam als stichting. Na een aantal jaren van voorbereiding hopen we eind van dit jaar nog te kunnen starten met het Inuka bakery project in Tanzania.

Enkele kernzinnen van wat er al is gerealiseerd

In 2013 container met machines en goederen verzonden en bestaande bakkerij in Bujumbura uitgebreid , zodat er meer capaciteit beschikbaar kwam.

In 2015 opnieuw container met machines en goederen verscheept en in oktober opnieuw bakkerij ingericht en bakkersopleiding voor kansarme jongeren opgestart.

In 2016 zijn we trots dat de eerste 10 leerlingen een certificaat uitgereikt krijgen uit de handen van Harry Verweij, Nederlandse ambassadeur in Burundi.

In 2016 medische apparatuur geleverd aan het ziekenhuis in Karushi. Als de mogelijkheden er zijn, willen we deze hulp ook blijven bieden. Goede gezondheidszorg is ook erg belangrijk.

Begin januari 2020 hebben we een bakkerij kunnen opstarten in het ziekenhuis van Karusi. Ook hebben we daar weer veel medische spullen kunnen leveren, omdat we september 2019 weer een container naar Burundi hebben kunnen versturen.

De grote uitdaging voor 2020 is de bouw van de bakkerij in Dar es Salaam.

Het Inuka bakery project begint nu echt vorm te krijgen. Na een aantal jaren van onzekerheid en zoeken naar mogelijkheden is het eind 2019 toch gelukt. Er is een plot gevonden en deze is ook aangekocht. De eerste termijn hebben we in 2019 betaald en de 2e termijn in maart 2020. Wij zijn daar erg dankbaar voor. Maar……. Nu komt de grote uitdaging!!! De bouw van de bakkerij. Inmiddels zijn er offertes uitgebracht, en die gaan nog al wat kosten. Wij zijn nu aan het rekenen. De voorlopige begroting is op €60.000 geschat. Dus moeten er nog wel wat centjes bij elkaar gebracht worden. Wij hebben vertrouwen in dit voor ons en de mensen in Tanzania bijzondere project. Vooral omdat wij daar gaan werken met mensen met een beperking. Zie ook www.inukabakery.org.
Helpt u mee? Met bijvoorbeeld een donatie of gift. Wij zijn u hier erg dankbaar voor. En als u bijvoorbeeld een presentatie wil, laat het ons weten. Wij komen graag wat meer vertellen.

Kunnen wij weer op u rekenen? Alvast bedankt.
Al met al drukke tijden voor een kleine stichting met beperkte middelen. Maar wij zien het als onze opdracht mensen te mogen helpen met onze kennis en goederen die we mogen versturen naar die landen waar het heel hard nodig is.

Als u nog meer informatie wil, neem gerust contact op.