jtemplate.ru - free extensions for joomla

Steun ons!

Wilt u ons helpen? Een bijdrage voor de projecten zijn van harte welkom. Het werk wat we mogen doen is nog steeds broodnodig.

U kunt uw bijdrage overmaken op bankrekeningnummer:
NL38 RABO 0128 9899 71 t.n.v. stichting brood voor weeskinderen o.v.v. gift bakkerijproject.

De stichting heeft ook een ANBI status, dus uw gift is aftrekbaar bij de belastingdienst.

ANBI FC

logo-2-redkind

hcb-logo 200x100

Wilde Ganzen Logo Pay off

In samenwerking met

inukabakery

Wat fijn dat u de website van onze stichting hebt gevonden. Wij hopen u op deze site wat meer te kunnen laten zien wat ons werk de afgelopen jaren is geweest, en wat onze visie voor de komende jaren zal zijn. Wij werken op dit moment alleen in Burundi, maar ons concept kan ook in andere landen een succes worden. Maar omdat onze grondlegger Cees Schook in 2008 in Burundi is begonnen met de eerste bakkerij, zijn wij op dit moment alleen nog maar in Burundi werkzaam als stichting. Na een aantal jaren van voorbereiding hopen we eind van dit jaar nog te kunnen starten met het Inuka bakery project in Tanzania.

Enkele kernzinnen van wat er al is gerealiseerd

In 2013 container met machines en goederen verzonden en bestaande bakkerij in Bujumbura uitgebreid , zodat er meer capaciteit beschikbaar kwam.

In 2015 opnieuw container met machines en goederen verscheept en in oktober opnieuw bakkerij ingericht en bakkersopleiding voor kansarme jongeren opgestart.

In 2016 zijn we trots dat de eerste 10 leerlingen een certificaat uitgereikt krijgen uit de handen van Harry Verweij, Nederlandse ambassadeur in Burundi.

In 2016 medische apparatuur geleverd aan het ziekenhuis in Karushi. Als de mogelijkheden er zijn, willen we deze hulp ook blijven bieden. Goede gezondheidszorg is ook erg belangrijk.

Begin januari 2020 hebben we een bakkerij kunnen opstarten in het ziekenhuis van Karusi. Ook hebben we daar weer veel medische spullen kunnen leveren, omdat we september 2019 weer een container naar Burundi hebben kunnen versturen.

De grote uitdaging voor 2021 is de financiën en de bouw van Inuka bakery in Dar es Salaam.

In 2020 is de grond voor de bouw van de nieuwe bakkerij aangekocht. Hiervoor zijn we erg dankbaar. Dit hebben we voor een gedeelte uit de reserves van 2019 kunnen betalen. Maar nu moet er ook een goed gebouw komen voor bakkerij en workshop. Ook moeten er faciliteiten zijn voor mensen met een beperking. Hiervoor zijn al veel berekeningen gemaakt. En er zijn ook al offertes uitgebracht.
Hier is voor eind oktober 2021 nog € 65.710 voor nodig. Wij kunnen melden dat WILDE GANZEN een samenwerking is overeengekomen met Brood voor weeskinderen en het Inuka Dutch bakery project. Dit houdt in dat zij de opbrengsten van de fondsen met 50% zullen aanvullen. In totaal hebben we dus € 98.565 nodig.

Dit is veel geld, maar wij hebben het vertrouwen dat dit gaat lukken. De container met bakkerij machines staat al klaar om verscheept te worden. Dus wij willen zo snel mogelijk beginnen met de bouw.
Zie ook www.inukabakery.org.
Helpt u mee? Met bijvoorbeeld een donatie of gift. Wij zijn u hier erg dankbaar voor. En als u bijvoorbeeld een presentatie wil, laat het ons weten. Wij komen graag wat meer vertellen.

Kunnen wij weer op u rekenen? Alvast bedankt.
Al met al drukke tijden voor een kleine stichting met beperkte middelen. Maar wij zien het als onze opdracht mensen te mogen helpen met onze kennis en goederen die we mogen versturen naar die landen waar het heel hard nodig is.

Als u nog meer informatie wil, neem gerust contact op.