jtemplate.ru - free extensions for joomla

Steun ons!

Wilt u ons helpen? Een bijdrage voor de projecten zijn van harte welkom. Het werk wat we mogen doen is nog steeds broodnodig.

U kunt uw bijdrage overmaken op bankrekeningnummer:
NL38 RABO 0128 9899 71 t.n.v. stichting brood voor weeskinderen o.v.v. gift bakkerijproject.

De stichting heeft ook een ANBI status, dus uw gift is aftrekbaar bij de belastingdienst.

ANBI FC

logo-2-redkind

hcb-logo 200x100

In samenwerking met

inukabakery

Wat fijn dat u de website van onze stichting hebt gevonden. Wij hopen u op deze site wat meer te kunnen laten zien wat ons werk de afgelopen jaren is geweest, en wat onze visie voor de komende jaren zal zijn. Wij werken op dit moment alleen in Burundi, maar ons concept kan ook in andere landen een succes worden. Maar omdat onze grondlegger Cees Schook in 2008 in Burundi is begonnen met de eerste bakkerij, zijn wij op dit moment alleen nog maar in Burundi werkzaam als stichting.

Enkele kernzinnen van wat er al is gerealiseerd

In 2013 container met machines en goederen verzonden en bestaande bakkerij in Bujumbura uitgebreid , zodat er meer capaciteit beschikbaar kwam.

In 2015 opnieuw container met machines en goederen verscheept en in oktober opnieuw bakkerij ingericht en bakkersopleiding voor kansarme jongeren opgestart.

In 2016 zijn we trots dat de eerste 10 leerlingen een certificaat uitgereikt krijgen uit de handen van Harry Verweij, Nederlandse ambassadeur in Burundi.

In 2016 medische apparatuur geleverd aan het ziekenhuis in Karushi. Als de mogelijkheden er zijn, willen we deze hulp ook blijven bieden. Goede gezondheidszorg is ook erg belangrijk.

Onze nieuwe uitdaging voor 2017

Oktober 2017 zijn wij weer afgereisd naar Burundi. Onze uitdaging voor 2017 was het opzetten van een bakkerij in het ziekenhuis in Karusi. Alles leek goed voorbereid te zijn. Diverse keren contact hierover gehad met de arts van het ziekenhuis. Alle voorbereidingen al meegenomen voor de elektriciteit voorzieningen te maken, maar dan ben je in Burundi en dan blijkt dat het nog niet zo gemakkelijk is om dit in het ziekenhuis te realiseren. Dit was jammer en omdat wij altijd maar voor een paar weken in Burundi zijn willen wij toch zoveel mogelijk kunnen doen en realiseren. Dus er is toen direct contact gezocht met Help Channel Burundi met de vraag of zij een goede locatie wisten waar er een bakkerij gestart kan worden. Zij waren hier heel blij mee en wij zijn toen met Cassien en zijn vrouw een paar dagen naar het zuiden van Burundi geweest. In Makamba is nu een pand gevonden waar wij medio 2018 al zouden kunnen beginnen met het opstarten van een bakkerijproject. Hier willen wij ook gaan werken met mensen met een handicap. Vooral voor deze mensen is het erg moeilijk een baan te vinden in Burundi.

Ook hebben wij het ziekenhuis in Rutovu bezocht. Hier waren de omstandigheden zeer slecht en er was weinig of geen medische apparatuur aanwezig. Ook hier willen wij weer gaan kijken wat er nodig is en wat voor apparatuur er naar toe kan.

Dit nieuwe project is begroot op € 13.500,- Hier komen nog wel de kosten van de container en het vervoer bij. Voor meer vragen over dit project: neem gerust contact op.

Wij gaan er nog steeds vanuit dat wij op een effectieve manier geld en goederen in kunnen zamelen en kennis vanuit Nederland kunnen overbrengen. En dan kunnen we de kansarme jongeren een opleiding en toekomst bieden die ze ook verdienen.

Het zal altijd wel het verhaal blijven van die druppel en die gloeiende plaat, maar u en jij weet ook wel dat veel en heel veel druppels toch een plas kunnen maken!!!!!

Kunnen wij op uw en jouw steun rekenen?